08
Dec

Onlangs hebben we onze Disaster Recovery appliances geïntroduceerd. In een eerder artikel hebben we uitgewerkt welke mogelijkheden de Disaster Recovery appliances bieden. Belangrijke vraag is natuurlijk wat de grote voordelen zijn van het inzetten van deze appliances ten opzichte van een ‘software only’ backup oplossing. Hieronder de belangrijkste voordelen op een rij.

 1. Compleet geïntegreerde oplossing

Wanneer er gewerkt wordt met alleen backup software, dient er in het algemeen veel configuratie plaats te vinden. De Disaster Recovery appliances kunnen gezien worden als een alles in één oplossing waar verder minimale configuratie voor nodig is. Doordat het een geïntegreerde oplossing is weet je ook zeker dat alle componenten optimaal met elkaar samenwerken.

 1. Geen losse NAS / lokale storage nodig

Het advies is altijd om zowel een lokale backup als een offsite backup te maken. Voor de lokale backup dient vaak nog een losse NAS te worden aangeschaft. Naast het maandelijkse bedrag voor de licenties en de offsite storage, dient de klant dan ook nog eens een eenmalige investering te doen voor de NAS. De Disaster Recovery appliance fungeert ook als lokaal storage device, waardoor er geen additionele investering nodig is. De klant betaalt alleen een maandelijks bedrag voor de totale oplossing.

 1. Lokale Disaster Recovery

Één van de belangrijkste voordelen van de Disaster Recovery appliances, is dat ze ook de mogelijkheid kunnen bieden om lokaal de omgeving te draaien in het geval van een calamiteit. Bijvoorbeeld bij falen van de hardware van het primaire platform.

Wanneer gekozen wordt voor lokale Disaster Recovery kan de omgeving in geval van een calamiteit in veel gevallen binnen een uur weer beschikbaar gemaakt worden. Voor veel organisaties een geruststellende gedachte.

 1. Offiste Disaster Recovery – Passive Fallback

Een Disaster Recovery oplossing dient de mogelijkheid te bieden om ook in het geval van de meest ernstige calamiteit snel weer operationeel te kunnen zijn. Zoals eerder beschreven zul je in de meeste situaties proberen de omgeving lokaal weer op te brengen op basis van de lokale Disaster Recovery mogelijkheden. In sommige situaties, zoals bijvoorbeeld bij brand, is dit echter niet mogelijk en moet de omgeving offsite worden opgebracht.

Bij de Disaster Recovery appliances is onze Passive Fallback mogelijkheid gratis inbegrepen. Met Passive Fallback bieden we resources aan op ons IaaS platform die gebruikt kunnen worden in het geval van een calamiteit. Mocht zich een calamiteit voordoen, dan kan de omgeving gerecovered worden op het IaaS platform. In veel gevallen is de omgeving hiermee binnen 24 uur weer beschikbaar.

 1. Offsite Disaster Recovery – Active Fallback

Zoals beschreven is het met Passive Fallback mogelijk om een omgeving binnen ongeveer 24 uur weer offsite beschikbaar te maken. Er zijn echter ook organisaties die hun systemen in het geval van een ernstige calamiteit sneller beschikbaar willen hebben. Voor deze klanten bieden we een Active Fallback functionaliteit aan.

Wanneer Active Fallback geactiveerd is, wordt er direct nadat de backup is weg geschreven naar de offsite locatie automatisch een restore uitgevoerd op de offsite locatie. Hierdoor kan aanzienlijk tijd bespaard worden bij het offsite opbrengen van de omgeving op ons platform en is een RTO van minder dan één uur mogelijk.

 1. Geen investeringen

Aan onze Disaster Recovery appliances zijn geen eenmalige investeringen gekoppeld. Je betaalt een vast laag bedrag per maand voor het afnemen van de Disaster Recovery appliances. Optioneel kunnen de diensten voor offsite backup of Active fallback worden afgenomen tegen een kleine maandelijkse meerprijs.

 1. Geen zorgen over onderhoud, reparatie of vervanging van hardware

De Disaster Recovery appliances vallen volledig onder onze verantwoordelijkheid. Dit geldt ook op het moment dat er een reparatie plaats moet vinden of de appliance na verloop van tijd vervangen dient te worden. Kortom: Geen enkel risico op additionele kosten!

 1. Volledig managed dienst

De Disaster Recovery appliances vormen de eerste volledig managede dienst die we aanbieden. De voordelen hiervan merk je onder andere op de volgende punten:

 • Altijd een voorstel opmaat – Voor we een voorstel uitbrengen voor een Disaster Recovery appliance doet één van onze engineers eerst een uitgebreide inventarisatie van de omgeving van de klant. Op basis van de wensen van de klant en de uitkomst van de inventarisatie doen we een voorstel op maat;
 • Geen configuratie nodig – De Disaster Recovery appliances worden volledig werkend door ons opgeleverd;
 • Geen omkijken naar – De Disaster Recoery appliances worden continu door ons gemonitord. Dit geldt voor zowel de hardware als de de status van de backups. Als er uitdagingen zijn met de backup, dan zal een van onze engineers hier proactief mee aan de slag gaan.

Meer weten?

Meer weten over de Disaster Recovery appliances? Neem dan contact met ons op via het nummer: 072 82 00 286 of door een e-mail te sturen naar sales@cloud2.nl. Wij helpen je graag.

Geplaatst door Marketing op 08 December 2017