18
Dec

Active Fallback – Cloud Recovery binnen 1 uur!

Afgelopen maand hebben we Disaster Recovery appliances geïntroduceerd in ons portfolio. Meer hierover kun je teruglezen in het artikel: Appliances – Disaster Recovery taken to the next level!

Één van de unieke features van de Disaster Recovery appliances is Active Fallback! In dit artikel zoomen we wat verder in op deze feature.

Active Fallback vs Passive Fallback

Sinds ongeveer 3 jaar bieden we een Passive Fallback mogelijkheid aan in combinatie met Backup Pro en Backup Ultimate.

Bij Passive Fallback stellen we resources beschikbaar op ons IaaS platform die kunnen worden ingezet om de omgeving van de klant actief te kunnen maken op ons platform. Passive Fallback is gebaseerd op een recovery traject. Dit betekent dat de omgeving standaard niet actief is op ons IaaS platform. Pas op het moment dat er zich een incident voordoet kan de omgeving gerecovered worden op ons IaaS platform. Om deze reden is Passive Fallback dan ook geschikt voor partijen die een RTO zoeken van ~ 24 uur.

RTO < 1 uur

Voor sommige organisaties is een RTO van 24 uur echter niet voldoende. Voor deze organisaties is Active Fallback de juiste keuze. Bij Active Fallback kunnen we een RTO aanbieden van 1 uur. Dit is mogelijk doordat, in tegenstelling tot Passive Fallback, bij Active Fallback er standaard wel een omgeving klaar staat. Elke keer als er een backup wordt weg geschreven naar onze backup locatie, wordt de active fallback omgeving automatisch geupdate met de laatste informatie. In het geval van een calamiteit hoeft de omgeving alleen te worden gefinaliseerd en kan deze vervolgens direct daarna in gebruik genomen worden. Voor verreweg de meeste omgevingen is dit mogelijk binnen 1 uur.

Disaster Recovery appliances

Zoals aangegeven wordt Active Fallback aangeboden als optie bij ons Disaster Recovery Appliances. Naast Active Fallback bieden de Disaster Recovery Appliances veel meer voordelen. De belangrijkste voordelen zijn ook beschreven in het artikel: 8 voordelen van Disaster Recovery Appliances.

Meer weten?

Meer weten over de Disaster Recovery Appliances? Neem dan gerust contact met ons op via het nummer: 072 82 00 286 of door een e-mail te sturen naar: sales@cloud2.nl . We helpen je graag!

Geplaatst door Marketing op 18 December 2017