02
Nov

Secure File Sync is een van de diensten binnen ons portfolio waar in een hoog tempo nieuwe features aan wordt toegevoegd. Een van de features die recent is toegevoegd is de collaborative webeditor. Een geweldige feature waarmee secure file sync in een klap een volwaardig collaboratie platform is geworden in plaats van ‘slechts’ een file sync oplossing.

In dit artikel de belangrijkste USP’s van de collaborative webeditor op een rij:

1. Overal en altijd data kunnen bewerken

 De naam van de tool zegt het al: een browser is voldoende om de tool te kunnen gebruiken en bestanden te kunnen creëren en / of bewerken. Verder werkt de tool in alle gangbare browsers, zoals Safari, Chrome, Internet Explorer en Edge.

2. Eenvoudig samenwerking in hetzelfde document

Met de collaborative webeditor is het standaard mogelijk om met meerdere mensen tegelijk in een document te kunnen werken. Wijzigingen die worden doorgevoerd zijn direct inzichtelijk voor de andere gebruikers die op dat moment actief zijn in hetzelfde document.

Daarnaast biedt de collaborative webeditor de mogelijkheid om via chat contact te houden met de andere gebruikers die in het document aan het werken zijn.

3. Overal een presentatie kunnen geven

Powerpoint is een van de bestandstypen die worden ondersteund in de collaborative webeditor. De tool biedt ook een presentatie modus. Vanaf nu is een browser dan ook het enige dat je nodig hebt om een presentatie te kunnen geven. Dit kan bijvoorbeeld ook handig zijn als je een presentatie wil geven vanaf je smartphone of tablet.

4. Uitgebreide feature set

De features die de collaborative webeditor biedt zijn zeer uitgebreid. Veel gebruikers zullen het verschil met de traditionele applicaties Word, Excel en Powerpoint op het eerste oog nauwelijks ontdekken. De features van de collaborative webeditor zijn daarbij veel uitgebreider dan bijvoorbeeld de webapplicaties van Microsoft zelf.

5. Geen licenties meer nodig

 Met de collaborative webeditor is het mogelijk om documenten te kunnen aanmaken en bewerken. Gecombineerd met de eerder genoemde uitgebreide feature set is het dan ook niet langer nodig om de dure traditionele applicaties aan te schaffen of maandelijks te huren. Een eenvoudige manier om geld te besparen!

6. Ideaal voor gebruikers met veel data

 Veel gebruikers hebben tegenwoordig niet meer dan ~ 250 Gb aan data beschikbaar op hun laptop. Voor gebruikers met meer dan 250 Gb aan data kan het gebruik maken van file sync techniek een uitdaging zijn. De collaborative webeditor biedt voor veel van deze gebruikers een praktische oplossing. Aangezien de data eenvoudig bewerkt kan worden via de webeditor en de data hiervoor niet lokaal hoeft te worden opgeslagen, behoren storage beperkingen tot het verleden.

7. Ook beschikbaar voor guest users

De collaborative webeditor is ook beschikbaar voor guest users. Het is dus mogelijk om zonder kosten met externen samen te werken aan documenten of om een extern persoon te vragen om aanpassingen door te voeren in een document.

8. Security

De collaborative webeditor voegt een extra laag van veiligheid toe voor jouw belangrijke documenten. Een mooi voorbeeld hiervan is dat dat niet langer lokaal hoeft te worden opgeslagen. Wanneer er vroeger vanuit de browser werd gewerkt, moest het bestand eerst worden gedownload om het vervolgens te kunnen bewerken. Daarna moest het opnieuw worden geupload naar de Secure File Sync omgeving. De kans is groot dat daarna de lokale versie van het bestand niet verwijderd wordt en dus achter blijft op de computer met alle mogelijke gevolgen van dien. Met de collaborative webeditor kan de data direct vanuit de browser worden bewerkt, zonder dat deze eerst hoeft te worden gedownload.

9. Comment, chat en track change functionality

 De chat functionaliteit hebben we al even genoemd, maar de collaborative webeditor biedt ook uitgebreide mogelijkheden om comments toe te voegen aan een document. Verder biedt de collaborative webeditor ‘track changes’ functionaliteit om te kunnen zien wie op welk moment welke wijziging heeft doorgevoerd in het document.

Al gekwalificeerd voor de kart competitie?  

Iedereen waarvan in de periode oktober 2017 tot en met maart 2018 de omzet van Secure File Sync met meer dan 25% stijgt kwalificeert zich automatisch voor de Cloud2 kart competitie. Vervolgens zullen de 10 partijen met de meeste absolute groei worden uitgenodigd om deel te nemen aan de kart competitie en zullen zij een plek krijgen toegewezen op de felbegeerde startgrid.

We zijn ervan overtuigd dat de introductie van de collaborative webeditor gaat helpen met het realiseren van extra omzet en je een stapje dichterbij de plek op de startgrid gaat brengen.

Vragen

Als er vragen zijn, is het altijd mogelijk contact op te nemen met onze sales afdeling. Dit kan via e-mail: sales@cloud2.nl of door te bellen met het nummer 072 82 00 286.

Geplaatst door Marketing op 02 November 2017