20
Aug

Joost, je bent een nieuw gezicht dus we willen je graag even showen aan onze partners. Wil je jezelf eens in een paar zinnen voorstellen? 

Jazeker! Ik ben Joost van Wijk, 35 jaar en woon met mijn vrouw en 2 dochters in Velsen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te vliegen met drones of om muziek te maken. Sinds kort ben ik ook begonnen met mountainbiken in de duinen, maar ik ben er nog niet over uit of ik dit ook ga doen als het straks herfst is… laat staan winter :-).

Wat heb je voor werk gedaan voordat je bij Cloud2 terecht bent gekomen? 

Ik ben in 2005 begonnen als accountmanager bij een klein IT Security bedrijf genaamd Medusoft. Ik hielp bedrijven met end-to-end security, dus van firewall tot antivirus en alles wat daartussen zit (mail, web, encryptie, monitoring, etc.). Medusoft groeide in rap tempo en ging verder onder een andere naam. Ik groeide mee en werd verantwoordelijk voor de grootste klanten tot zo’n 30.000 werkplekken. Na een overname in 2017 verloor het bedrijf zijn persoonlijke en dynamische karakter. Dit is voor mij de reden geweest om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en uiteindelijk de overstap te maken naar Cloud2, waar die waarden wel heel sterk in de cultuur zitten.

Wat is jouw rol binnen Cloud2? 

Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor 45 van de 300+ partners van Cloud2. Mijn doel is om deze partners nog succesvoller te maken door hen te helpen met het positioneren van onze diensten.  

Wat is de belangrijkste les die je in jouw loopbaan geleerd hebt?

Mensen doen zaken met mensen. Ik heb zoveel accountmanagers voorbij zien komen die gaan voor de snelle winsten en daardoor geen aandacht besteden aan de relatie met hun klanten. Ik heb iemand wel eens over een persoon horen zeggen: “Hij moet verkoper worden want hij kan zo goed praten”. Ik denk juist dat het omgekeerd is. Als wij werkelijk onze partners willen helpen, dan is het belangrijk om goed te luisteren en om een relatie op te bouwen. Als mijn partners geen vertrouwen hebben in mij als persoon, dan gaat het niet werken. 

Welke vaardigheid of eigenschap zou je in de komende 12 maanden willen ontwikkelen?

Zoals eerder gezegd heb ik mij in de afgelopen 13 jaar voornamelijk begeven op de IT-security markt. Deze materie kan ik dromen. Ondanks dat ik als onderdeel van een goede IT-security uiteraard altijd backup & disaster recovery besprak, ontbrak het mij aan diepgang over dit onderwerp. Ook IaaS en hosting is voor mij een nieuwe wereld. Mijn doel is om binnen no-time up to speed te zijn om mijn partners te kunnen voorzien van de beste adviezen zodat we samen meer business kunnen doen.

Joost van Wijk
Joost (links) met collega Bart in gesprek over het IaaS platform van Cloud2.

Je werkt bij Cloud2, dus je moet wel een beetje een nerd zijn. 🙂
Welk Star Wars figuur past het beste bij jouw persoonlijkheid en waarom?

Oeps.. nu val ik door de mand. Ik heb nog nooit naar Star Wars gekeken. Maar een beetje nerd ben ik wel hoor! Mijn huis zit vol met domotica, Raspberry Pi’s en camera’s. Op een droge dag zet ik de tuinsproeier aan met mijn smartphone en ik krijg keurig een berichtje wanneer er iemand in mijn voortuin komt. Al het in- en uitgaande netwerkverkeer monitor ik met mijn Fortinet firewall en toen de cryptovaluta nog goede tijden kende was ik behoorlijk actief in het minen. Vertel mij nu maar welk Star Wars figuur hierbij in de buurt komt 😉

Naast het aanleren van de nodige technische kennis wordt er ook van je verwacht dat je erg goed bent in Mario Kart. Heb je al eens gewonnen in de Cloud2 Mario Kart competitie?

Uhm…Laten we zeggen dat er altijd ruimte moet zijn voor groei 😉

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist? 

Ik wil altijd al eens met een camper een trip maken door Noorwegen. Daar genieten van de prachtige natuur en wellicht wat mooie shots maken met mijn drone. Iemand nog een camper te leen?

Geplaatst door Marketing op 20 August 2019