20
Sep

Ha Stephan. Je bent al een tijdje onderdeel van ons team. Eerst als stagiair, nu als teamlid. Zou je jezelf eens willen voorstellen?

Hi, Ik ben Stephan Hooijberg, ben 24 jaar oud en woon in Alkmaar. Mijn hobby’s zijn korfbal en zo nu en dan een klein potje FIFA spelen in mijn vrije tijd.

Hoe ben je bij Cloud2 terecht gekomen? 

Via een collega: Frank Wijmans. Toevallig sprak ik tijdens een wedstrijddag met zijn vriendin Denise. Zij vroeg me welke opleiding ik deed. Toen ik vertelde dat ik de opleiding ICT- en Mediabeheer volgde op het Horizon, zei zij meteen: “oh, dat is dezelfde opleiding als Frank!” Toevallig was ik nog op zoek naar een stageplek, dus heb ik dezelfde avond nog met Frank gesproken en zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. 

Stephan Hooijberg

Wat is jouw rol in het team van Cloud2? 

Ik ben werkzaam bij Cloud2 als Support Engineer. Dus als onze partners bellen is de kans tegenwoordig aanwezig dat ik opneem om hen te woord te staan, wanneer zij vragen en/of issues hebben met één van onze diensten.

We hebben je al in een Ferrari zien rijden en je bent altijd van de partij met Mariokart tijdens de lunch. Je moet wel een snelheidsduivel zijn?

Haha, snelheidsduivel valt reuze mee. Maar als het me niet snel genoeg gaat, ja, dan wil ik nog wel eens het gas goed intrappen.  

Cloud2 groeit snel. Hoe zorg je ervoor dat je zelf snel en goed kunt meegroeien? 

Oef, lastige vraag. Te allen tijde mijn kennis over onze oplossingen up to date houden, zodat je nooit achterloopt op alle ontwikkelingen. Zeker omdat je op de support afdeling de meest uiteenlopende vragen kunt krijgen, wil ik ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk partners meteen van een goed antwoord kan voorzien als ze bellen, zodat ze snel weer verder kunnen.

Hoe doe je dat, die kennis op peil houden?

Natuurlijk steek ik zelf al tijd en energie in het opdoen van kennis, er is vooral online erg veel informatie te vinden over de oplossingen die we bieden. Daarnaast zijn er vaak interne trainingen en wordt er veel aandacht besteedt aan kennisoverdracht. Met mijn technische collega’s, maar bijvoorbeeld ook met sales. 

Als je bij Cloud2 werkt ben je best een beetje een nerd… 🙂 Beschrijf je gaming setup die je thuis hebt eens?

Hahaha, altijd mooi om te zien dat je als ICT’er wordt weggezet als een nerd! Dan zal mijn gaming setup reuze meevallen, of … tegenvallen. 😉 

Ik ben nooit van het PC gamen geweest, dus ik heb een simpele TV met Playstation 4 staan en speel eigenlijk alleen FIFA in m’n vrije tijd.

Wat staat er hoog op jouw bucketlist? 

Hmm… ik heb eigenlijk nooit echt een bucketlist uitgeschreven voor mezelf. Ik zie altijd wel wat er op mijn pad komt. Maar als ik dan toch iets moet kiezen, dan ga ik voor een tripje naar Las Vegas. Dat wil ik sowieso een keertje doen!

Geplaatst door Marketing op 20 September 2019