20
Jun

Recent verscheen een rapport van Eurostat, het onderzoeksinstituut van de Europese Unie. Wat denk je? Jazeker, er zijn maar weinig vrouwen werkzaam in de ICT. Maar dat weten we allang.

De ICT is een typische mannenwereld, net als het hoveniersvak, straatmakersvak, metselaarsvak, etc. Op zich niet raar toch? Volgens de Europese Commissie zijn slechts 17% van de ICT-studenten vrouw. Dat is ⅕ van het totaal.

50/50: Goed idee?

Het zou leuk en goed zijn als er meer vrouwen in de ICT komen werken. Het is een typische mannenwereld, maar dat betekent niet dat vrouwen geen rol kunnen spelen. We spreken uit ervaring. Onze Marieke vindt prima haar weg in deze wereld.

Er is een Europese (of wellicht Westerse) politieke ambitie om binnen de ICT ‘gelijkheid’ te bewerkstelligen. 50% mannen en 50% vrouwen binnen de ICT. We zijn daar natuurlijk niet tegen, maar ook niet per se voor. Ons uitgangspunt is dat we die persoon aannemen die het beste is gekwalificeerd voor een functie, ongeacht of dat een man of vrouw is. Dat lijkt ons het juiste uitgangspunt is.

Feit is dat in de ICT wereld inderdaad wel wat meer ruimte kan worden gegeven aan vrouwen.

Er is regelmatig een ‘Girls in the IT-evenement’ van het IT=Alkmaar platform, waar Cloud2 partner van is. Het IT=Alkmaar platform probeert mensen warm te maken om in de IT wereld te gaan werken. Er is namelijk veel werk beschikbaar. Er wordt ook juist ingezet om vrouwen warm te maken om in de ICT te komen werken. Hartelijk welkom.

Tijdens deze periodieke Girls Meetup worden de nieuwste IT ontwikkelingen gepresenteerd en, jawel, er is altijd een IT Girl die de avond en haar rol in de IT presenteert! We zouden het geweldig vinden om jou te mogen ontmoeten bij een van de evenementen.

En bij jou?

Deze week posten we blogartikelen in het kader van de Week van de Risico-inventarisatie en evaluatie. Vandaag willen we je graag laten nadenken over hoe het binnen jouw organisatie is gesteld met de vrouwen.

Als wij kijken naar de Europese ambitie, vinden wij het te ver gaan om bedrijven te ‘verplichten’ om 50% mannen en vrouwen in het team te hebben. Dat is niet haalbaar, dan zou je kandidaten moeten gaan discrimineren op basis van geslacht. ‘Sorry mevrouw, u was de beste kandidaat, maar we moeten weer een man aannemen dit keer’.

Wat vind jij van de Europese ambitie. Is de 50/50 balans iets om naar te streven? Of gaat dat te ver? Laat het weten in onze poll op Facebook.

Geplaatst door Marketing op 20 June 2019