02
Nov

Martijn: één van de nieuwe gezichten bij Cloud2! Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Martijn van Meene, 24 jaar en ik kom uit Alkmaar. Mijn rol binnen Cloud2 is Lead Generator, Inside sales. Ik ben voor een groot deel verantwoordelijk voor New Business en ga me daarnaast bezig houden met een aantal marketingactiviteiten.

Hoe ben je bij Cloud2 terecht gekomen?

Dat is wel een leuk verhaal, heb je even?!

Mijn broer heeft in de beginperiode van het bedrijf bij Cloud2 gewerkt. Via hem heb ik dus al jaren een connectie met Cloud2 en zo ken ik onder andere Marieke al een aantal jaar. Jaarlijks gaan we met onze vriendengroep naar de Efteling, waar zij dus ook aanwezig was en de vacatures van Cloud2 ter sprake kwamen. Ik weet niet meer helemaal hoe dat ging, maar volgens mij zaten Marieke en ik in de wildwaterbaan…

Om een lang verhaal kort te maken; een bezoek aan Cloud2 heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik aan de slag kan!

Wat ga je doen bij Cloud2?

Ik richt me vooral op New Business. Ik ga potentiële partners benaderen om te kijken of er behoefte aan onze producten en diensten is.

Hoe ziet je ideale werkdag eruit?

Haha, we beginnen de dag bij de Starbucks om daar een overheerlijke cappuccino te bestellen, wel een grote beker natuurlijk! Vervolgens ga ik door naar kantoor en spreek ik met wat collega’s om de dag te starten. Eenmaal aan de slag probeer ik hier en daar een complimentje te scoren en te geven en natuurlijk zet ik mijn wapen in: een goede dosis enthousiasme. Dat zorgt ervoor dat een ‘normale’ werkdag een ‘ideale’ werkdag wordt 🙂

Welke vaardigheid of eigenschap wil je in de komende 12 maanden ontwikkelen?

Binnen een termijn van 12 maanden wil ik alle ins en outs kennen van de producten die wij verkopen. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe breed en diep ons aanbod is. Dat maakt het erg interessant, voor elke case zijn meerdere oplossingen te kiezen. Het opdoen van voldoende kennis is dus echt wel een doel op zich.

Wat was vroeger je favoriete vak?

Klinkt misschien een beetje nerdy, maar wij hadden NASK op school, een combinatie van Natuur –  en Scheikunde en eigenlijk vond ik dat wel erg leuk om te doen!

Wat vertel je nooit aan iemand, maar ga je ons nu wel vertellen?

Dat is een goeie vraag! Ik ben best wel een open boek namelijk, maar wat denk ik weinig mensen van mij weten is dat ik tot mijn 12de op hoog niveau heb gegoocheld. Ik heb zelfs bij Hans Klok op de goochelschool gezeten, lachen toch?! Ik ben het overigens nog niet verleerd dus pas op!

Wat zijn drie dingen waar je niet zonder kunt?

Koffie, muziek en… uiteraard mijn vriendin!

Eerlijk: heb je een backup van je laatste vakantiefoto’s? 

Uhm…

“Nee, mijn vakantiefoto’s staan enkel in een gedeelde Cloud”

Niet zo handig he? Haha…

Geplaatst door Marketing op 02 November 2018