05
Oct

Ze is één van de vertrouwde gezichten bij Cloud2, racet het hele land door en is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie. Maak kennis met Marieke!

Marieke Spreen

Voor veel partners ben je al een bekend gezicht. Voor wie je nog niet kent; wie ben je en is jouw rol bij Cloud2?

Ik ben Marieke Spreen, 26 jaar oud en ik kom uit Hoorn. Mijn rol binnen Cloud2 is Accountmanager. Voor een deel doe ik het accountmanagement voor bestaande partners, maar ik ben ook verantwoordelijk voor een stuk New Business en de marketingactiviteiten van Cloud2.

Je bent al ruim 5 jaar werkzaam bij Cloud2, wat is je leukste herinnering uit die periode?

Pff.. Dat is een lastige vraag. Het is niet één leuke herinnering, maar ik vind de ontwikkeling die Cloud2 als bedrijf zijnde in ruim 5 jaar heeft meegemaakt een erg leuke en leerzame ervaring. Het leuke daaraan vind ik dat iedereen daar ook echt zijn of haar steentje aan kan/mag bijdragen, wat natuurlijk erg leuk is! En oh ja, de bedrijfsuitjes zijn ook super leuk! Die staan altijd garant voor gezelligheid.

Wat doe je ervoor om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen?

Om op de hoogte te blijven van onze eigen diensten werken we nauw samen met de leveranciers en houden we elkaar intern op de hoogte. Verder leer ik enorm veel van gesprekken met onze partners, aangezien zij soms vanuit een ander perspectief naar bepaalde ontwikkelingen kijken. Wat voor mij natuurlijk hartstikke interessant is.

Welke vaardigheid of eigenschap zou je in de komende 12 maanden willen ontwikkelen?

Ik denk dat ik dan iets meer geduld zou willen ontwikkelen.

De IT-wereld staat erom bekend om nogal eens nieuwe, ingewikkelde termen te introduceren. Welke onduidelijke term of benaming mag wat jou betreft worden vervangen door een duidelijke, Hollandse term?

Ik vind niet één term ingewikkeld, het wordt wat mij betreft pas ingewikkeld als er voor een bestaande term weer een nieuwe term wordt bedacht of nog een aantal benamingen zijn voor dezelfde term.

Hoeveelste ben je geworden in de Cloud2 kart competitie? 🙂

Overall weet ik het niet zo goed, maar in de laatste heat was ik 2e!

Met welke BN-er zou je wel een week willen ruilen? En waarom?

Dit vind ik een hele lastige. Na lang wikken en wegen denk ik dat ik voor Anouk zou kiezen, het lijkt me leuk om een weekje goed te kunnen zingen. Ik doe het graag, maar krijg tot nu toe zeer weinig positieve reacties 🙂

Stel; je krijgt een vliegticket naar keuze en een flinke stapel zakgeld. Waar gaat de reis naartoe en wat ga je doen?

Ik zou dan kiezen voor Japan, dat staat al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje. Ik zou sowieso Kyoto willen graag bezoeken, veel sushi willen eten en de karaoke bar willen ervaren. Dan wel graag in de week dat ik de stem van Anouk kan lenen…

Geplaatst door Marketing op 05 October 2018