17
Jun

Paniek! Overal PANIEK!

Want vandaag is de dag van de paniek. Vandaag mag je dus alles overdrijven. Morst je collega koffie? PANIEK! Zijn de koffiebonen in de koffiemachine op? SCHREEUWEN!! Dik maar lekker alles aan vandaag. Maar wat als er echt iets mis gaat? In het kader van veel paniek en de week van de RI&E, vandaag iets over backups, fallbacks en downtime.

Waarom backups?

Dat weet je allang. Maar doe je het ook? En vooral: doe je het goed? Er is veel te zeggen over backups. Doorgaans merken we dat iedereen wel backups maakt en het vertrouwen heeft dat als er iets misgaat, het allemaal weer goedkomt.

Echter, we merken ook dat er niet heel veel wordt nagedacht over de retentieperiode! Ook weet niet iedereen alles van de active en passive fallback. De twee artikelen, waarnaar wordt gelinkt, geven interessante inzichten in fallbacks. Handig als je een restore binnen 1 uur wilt garanderen voor jouw klanten.

Op die manier garandeer je dat er maar een uur paniek is! Dat is voor iedereen fijn.

Geen downtime?

Met Secure File Sync kun je een migratie uitvoeren zonder downtime. Binnen Secure File Sync zijn vervolgens een aantal backup-mogelijkheden die garanderen dat er bij een calamiteit weinig downtime zal zijn.

Secure File Sync heeft de zogenaamde ‘snapshot feature’. Deze feature zorgt ervoor dat de oplossing volledig ransomware proof is. Hiermee kunnen bestanden, mappen en volledige omgevingen worden teruggezet naar een moment in het verleden inclusief bestandsnaam. Dat kunnen consumenten oplossingen niet altijd. Mocht een bestand corrupted raken, kun je het bestand dus herstellen naar een moment dat dat niet zo was.

Meer informatie over de migratie kun je vinden in onze whitepaper.

Wellicht is dit artikel en vooral de artikelen waarnaar is gelinkt een goede aanleiding om te evalueren hoe het zit met de risico’s bij jouw klanten?

Geplaatst door Marketing op 17 June 2019